LOGO PROJECTE GATS URBANS ok

 

El projecte neix després de que els membres de l’associació GAIA Tarragona rebin avisos de la deplorable situació dels gats dels carrers de la ciutat de Tarragona des del mateix moment de la creació de l’associació que persegueix el respecte als animals. A partir d’aquí, constatem i confirmem que la única política desenvolupada fins el moment a Tarragona en la seva històrira més modena només consisteix en la captura dels gats per part de l’administració, pel seu posterior sacrifici malgrat la existència d’una llei de protecció animal a Catalunya que prohibeix fer-ho.

Els gats a Tarragona estan en situació de desprotecció total sense cap pla ètic i sostenible per gestionar les seves colònies. Les alimentadores es troben soles i se senten amenaçades per la por de ser multades. GAIA Tarragona decideix desenvolupar aquest projecte i treballar per un canvi de mentalitat tant pel que fa a l’administració com la societat. Es realitzen nombroses reunions amb l’Ajuntament de Tarragona que tot i estar obert a escoltar i participar, encara ha d’implicar-se de manera real col.laborant i donant un suport més real. Hi continuem treballant per transformar Tarragona en una ciutat respectuosa amb els gats i tots els animals!

ae7838149dcbf087187d6bd21fe8d5d1

OBJECTIUS I EXOS

Els gats de carrer són un problema creat per aquells que abandonen sense escrúpols al qual els voluntaris dediquen temps i esforç creant colònies controlades en una tasca que beneficia a tots, animals i veïns. La seva presència no té per què suposar cap problema si es fa una gestió adequada.

La manera que s’ha demostrat més eficaç per establir-ne un control, és l’esterilització. Amb aquest sistema s’eliminen les molèsties ocasionades pel zel, baralles i marcatge amb orina.

L’existència de colònies de gats no controlades suposa una despesa per a les administracions que podria ser molt menor si , en comptes d’intentar eradicar , es gestionessin mitjançant l’esterilització . Sense una gestió adequada , la convivència entre gats i persones pot ser difícil , especialment en zones de gran massificació urbana . La gestió adequada ha de contemplar l’esterilització , però també la formació dels alimentadors i voluntaris que tenen cura dels gats. Especialment en el sentit de no embrutar els espais públics , i també nocions d’alimentació , salut i higiene.

a.Promoure la gestió de colònies d’una manera eficient, que faci possible la convivència de gats i persones, basant la seva estratègia en el control de la natalitat, i aplicant la filosofia:

ESTERILITZAR PER NO SACRIFICAR

b. Millorar la convivència entre els gats de carrer i els veïns.
c. Promoure l’adopció de gats que corrin perill greu al carrer o la reubicació d’aquests individus en àrees més protegides
d. Millorar el seu entorn per crear zones més salubres per gats i ciutadans
e. Integrar les colònies de gats en el patrimoni arqueològic de la ciutat.

El tracte ètic i sostenible dels gats urbans és el model de les ciutats més modernes .Anglaterra, Grècia, Alemanya, França o Itàlia apliquen en les ciutats més importants aquesta gestió on s’ha demostrat que l’existència de gats a les ciutats és beneficiosa per a l’entorn.

12417831_951850484852623_5880117689141795653_n