VEURE EL VÍDEO

El Projecte Gats Urbans de Tarragona impulsa la primera mostra de fotografies dels gats que formen part de les colònies controlades de la ciutat. Es tracten d’unes 25 imatges realitzades pels fotògrafs Manolo Machin i Carme Roca que tenen com a objectiu donar a conèixer la feina que es fa a la ciutat de Tarragona des de fa més de tres anys amb el suport de l’Ajuntament. La finalitat del projecte, que s’inaugura aquest divendres, és millorar i dignificar la vida dels gats urbans, i sobre tot reivindicar la seva presència, protecció i valor.

Els gats, venerats i adorats durant segles en civilitzacions com l’egípcia, i respectats en l’època romana, no corren la mateixa sort en l’actualitat, sent en moltes ocasions maltractats i vistos com una «plaga». Amb l’exposició, les associacions GAIA Tarragona i Tarraco Gats volen mostrar que els gats del carrer són éssers vius que requerixen una protecció real i que amb un tracte ètic i digne milloren la imatge de la ciutat. El #projectegatsurbans_tgn revaloritza els gats de la ciutat per tal d’esdevenir, com a Roma o a Estambul, part de l’atractiu estètic i turístic de la ciutat.

El primer restaurant vegà de la ciutat, ‘El Vergel’, serà l’escenari i punt de partida del projecte de revalorització i defensa dels gats de carrer que necessita créixer i ampliar-se per arribar a tots els punts on hi ha colònies sense cap tipus d’atenció.

Anuncios