fotoLa Diputació de Tarragona ha donat 4.000 euros a l’Associació GAIA Tarragona. Aquesta subvenció anirà destinada a les despeses veterinàries dels animals que rescatem, campanyes de concienciació i educació per la tinença responsable d’animals i per donar suport al projecte de Gats Urbnas de Tarragona.

La Diputació de Tarragona està al costat de la nostra associació i el nou model de gestió de les colònies de gats de la ciutat per promoure el control ètic i sostenible de les colònies de gats.

El seu suport ens ha permès  treballar en un projecte que es dirigeix en la mateixa direcció que ciutats com Barcelona i altres ciutats europees basats en la protecció dels animals i la reconversió dels recursos públics emprats en la esterilització. Aquesta és la manera més adeqüada de controlar l’existència d’aquests animals als nostres carrers.

Gràcies al suport brindat per la Diputació, juntament amb socis de la nostra associació i altres suports podrem avançar en aquest nou model desenvolupat per primera vegada a Tarragona. La nostra ciutat no es pot quedar enrere en aquesta matèria i continuar utilitzant els diners públics en recursos no sostenibles. Hem de desenvolupar i aplicar el model que s’està aplicant a ciutats de referència com Roma, Estambul, Londres…

L’existència de colònies de gats no controlades suposa una despesa per a les administracions que podria ser molt menor si , en comptes d’intentar eradicar , es gestionessin mitjançant l’esterilització . Sense una gestió adequada , la convivència entre gats i persones pot ser difícil , especialment en zones de gran massificació urbana . La gestió adequada ha de contemplar l’esterilització , però també la formació dels alimentadors i voluntaris que tenen cura dels gats.

Les administracions o les empreses que participen en qualsevol tipologia que consisteixi en atrapar i matar o atrapar i reubicar els gats”molestos”, estan lluitant contra la biologia i també fent servint inútilment els recursos econòmics donat que no resoldrà els problemes que la no gestió de les colònies hagi ocasionat al seu entorn humà

L’Associació Nacional de Control Animal d’Anglaterra que va modificar la seva política de gats de carrer en 2008 afirma:

“El que estem dient és que l’antiga forma detreballar no és eficaç. No hi ha cap departament que tingui prou diners en el seu pressupost per practicar la Captura i Buidatge amb èxit. La naturalesa només segueix proporcionant més gatets cada vegada que intentem solucionar així “

GAIA Tarragona espera rebre més recolzament de les administracions per desenvolupar aquest model. Estem oberts i disposats a seguir col.laborant amb la  Diputació de Tarragona per continuar treballant en aquesta línia de gestió beneficiosa pels animals i per tot el nostre territori.

 

 

Anuncios